Hallo!

 

Mijn naam is Katinka en ik werk nu 10 jaar bij  Fitness De Rozenburcht.

 

Na een aantal jaren elders te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar De Rozenburcht. Die overstap is een beste keuze geweest. Vanaf het moment bij binnenkomst ben ik in een warm bad terecht gekomen. Onderling is de sfeer tussen fysio en fitness goed en ook de samenwerking is in vele opzichten optimaal.
Na mijn opleiding aan het Albeda college, waar ik de opleiding Sport&bewegingsbegeleider en Sport&bewegingsleider met hoofdkeuzevak Fitness heb afgerond, heb ik mij daarna verder ontwikkeld richting de medische kant van het fitness.
De Medical Fitness Instructor opleiding, die ik succesvol heb afgerond, zorgt ervoor dat ik gespecialiseerd met mensen aan de slag kan. Daardoor kunnen mensen met heel diverse klachten, eventueel na fysiotherapie, bij ons terecht. Er wordt nauw samen gewerkt en, indien nodig, overleg gepleegd met onze fysiotherapeuten.
Tevens kunnen mensen die bekend zijn met hartproblematiek (hartaanval/infarct, ICD, dotteren, verminderde pompfunctie) of coronair lijden (vernauwing/blokkade kransslagaders) ook in ons centrum terecht.
Na een hartaandoening wordt u meestal eerst via het ziekenhuis doorgestuurd naar Capri.
Capri is een hartrevalidatie centrum die meerdere vestigingen in Rotterdam en Capelle heeft. Na de revalidatie periode bij Capri wordt u geadviseerd om recreatief verder te blijven sporten.
U dient de papieren die u na uw laatste training bij Capri ontvangt mee te nemen naar ons. Hierdoor kunnen wij een beter beeld krijgen in hoeverre u fysiek belast mag worden. Naar aanleiding hiervan wordt er een passend trainingsschema opgesteld die u, eventueel meerdere keren per week, bij ons kunt volgen.
De benodigde certificaten om u hiermee te begeleiden zijn in ons bezit.
Werkzaamheden
Het werken in een Fitnesscentrum is heel divers , maar daardoor leuk. Naast de soms benodigde administratieve taken zijn wij voornamelijk op de werkvloer te vinden.
Bij een nieuw lid nemen we een intake af. Een intake bestaat uit een kort (vraag)gesprek zodat er in kaart kan worden gebracht wat uw trainingsdoel is. Hierbij worden uw klachten, wensen en/of doelstellingen in kaart gebracht. Hierna volgt direct een trainingsrondje door de zaal, inclusief een fietstest. U kunt hierbij vast kennis maken met een aantal toestellen waar u in vervolg mee gaat trainen.
Iedereen die lid bij ons is kan, na verloop van tijd, terecht voor een hertest. Een hertest houdt in dat we weer even een blik op uw huidige trainingsschema werpen, hier en daar de nodige aanpassingen doen en de kleine trainingsfoutjes eruit halen. Erg nuttig dus als u wilt blijven doorgroeien in wensen en/of doelstellingen. Of om optimaal te revalideren met de klachten waarom u bij ons terecht bent gekomen of om uw trainingsschema te blijven veranderen.
Verder proberen wij zoveel mogelijk toezicht te houden in de uitvoering van de oefeningen bij iedereen die bij ons binnen is, of om even met u bij te praten tijdens uw training.
Centrum & activiteiten
Fitness De Rozenburcht zit gevestigd in De Rozenburcht. Dit gezondheidscentrum zit sinds december 2010 gevestigd op de Nieuwe Laan. Niet alleen de Fitness maken hier deel van uit. U kunt tevens terecht bij de Fysiotherapie, apotheek, huisartsen, diëtist, podotherapeut, thuiszorg, STAR-SHL en pedicure. Zo vormen wij met z’n allen een totaal plaatje.
U ziet in ons centrum allerlei type mensen voorbij komen. Dat maakt ons centrum toegankelijk voor iedereen.
Op maandagmorgen en dinsdagavond  is er een circuittraining (op afspraak) die een uur duurt. Intensieve kortdurende oefeningen die in hoog tempo worden uitgevoerd zorgen ervoor dat u na een uur trainen alle spiergroepen optimaal getraind heeft.  

 Ik hoop u hier binnenkort te zien!